H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων διοργάνωσε στη Λαμία, στις 20 Μάϊου 2018, Ημερίδα ευρείας διαβούλευσης για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.
Την πρόταση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνέταξε ομάδα καθηγητών, την οποία συντόνισε ο καθηγητής κύριος Γιάννης Πανούσης.
Ο ΣΒΣΕ πρωτοστάτησε από την αρχή καταθέτοντας μελέτη που κατάρτησαν η ΕΒΕΤΑΜ και το ΕΛΚΕΜΕ, την οποία υποστηρίζει και η Διεύθυνση Μελετών, Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΑΒ ΑΕ, φορείς της Περιφέρειας με αναγνωρισμένη και πολυετή δραστηριότητα στους τομείς εφαρμοσμένης βιομηχανικής Έρευνας & Ανάπτυξης και πολυετή συνεργασία με σημαντικούς κλάδους της βιομηχανίας, που προσκλήθηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να αποτυπώσουν την άποψή τους για την ένταξη τμημάτων ή και δομών στο υπό διαμόρφωση σχέδιο ίδρυσης Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας με αντικείμενο να θεραπεύουν επιστημονικούς κλάδους και επαγγελματικές ανάγκες του μέλλοντος σχετικές με τις δραστηριότητες των βιομηχανικών μονάδων της Στερεάς Ελλάδας.
Στην ημερίδα ο Πρόεδρος κύριος Νικόλαος Κουδούνης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις απόψεις της Μεταποίησης και της Παραγωγής, όσον αφορά την Ακαδημαϊκή κατεύθυνση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Δείτε το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας πρότασης του ΣΒΣΕ εδώ,

Δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Προέδρου κυρίου Νικολάου Κουδούνη εδώ