10a

Οινόφυτα 03 Φεβρουαρίου 2016

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχει από την αρχή της εβδομάδας στη ανοικτή πρόσκληση – δημόσια διαβούλευση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την δημιουργία των  Κέντρων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, που πρόκειται να ιδρυθούν σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Καρπενήσι και Άμφισσα με σκοπό την κατάρτιση σχεδίου βιωσιμότητας και ανάπτυξής τους αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων.
Συγκεκριμένα, τόσο στη Χαλκίδα, όσο και στη Λιβαδειά, παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτριου Βουρδάνου, των Αντιπεριφερειαρχών Εύβοιας και Βοιωτίας, του κ. Γιάννη Κούτσικου, Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ στη Στερεά Ελλάδα και του Χρήστου Χρήστου, Ειδικός Αξιοποίησης Κοινοτικών Πόρων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Κουδούνης συμμετείχε με τοποθέτησή του στο δημόσιο αυτό διάλογο, εκφράζοντας την θετική του  άποψη σε  ότι έρχεται να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα.
Ο κ. Κουδούνης αναφέρθηκε εν συντομία* στις ανοικτές διεκδικήσεις του επιχειρηματικού κόσμου σήμερα, ζήτησε να «λυθούν μερικά σημαντικά προβλήματα», αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και ένα σταθερό, φιλικό προς την επιχείρηση περιβάλλον, «χωρίς εκπλήξεις και διαρκείς αλλαγές», όπως είπε, ενώ συμπλήρωσε και μια ακόμη κομβική παράμετρο, όπως η ανάγκης μείωσης του κόστους ενέργειας. Είναι τα στοιχεία τα οποία δημιουργούν συνθήκες άνισου ανταγωνισμού.
Επί πλέον, ο κ. Κουδούνης πρότεινε την από κοινού δημιουργία ενός δείκτη αξιολόγησης όλων αυτών των δομών και αναφέρθηκε στα εργαλεία που ήδη έχουν σχεδιαστεί από το Σ.Β.Σ.Ε.,  «με πολύ χρόνο και κόπο»  όπως είπε χαρακτηριστικά, όπως το ηλεκτρονικό επιχειρηματικό πάρκο, το ηλεκτρονικό μητρώο κ.α.
«Αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να διαχυθεί προς τις επιχειρήσεις και να τονισθεί ξεκάθαρα,  πως εδώ δηλαδή στη Στερεά Ελλάδα, κοιτάμε την πρόοδο των επιχειρήσεων, εδώ κοιτάμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να εμπεδώσουμε ένα υγιές κλίμα. Με άλλα λόγια να πούμε πως  υποδεχόμαστε ευχαρίστως νέες επενδύσεις και στηρίζουμε τις υφιστάμενες».
Τέλος,  ο  Πρόεδρος του Σ.Β.Σ.Ε.  δήλωσε ότι η παραγωγική τους συνεργασία θα συνεχιστεί, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες για τις πρωτοβουλίες τους και δήλωσε πρόθυμος για παροχή βοήθειας στην κατεύθυνση της ορθής δημιουργίας των Κέντρων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα.

Με εκτίμηση

Νικόλαος Κουδούνης